pannekoekhuis, Almere

Programma:
Ontwerp Centrum

Opdrachtgever:
Priva

Locatie:
Almere

Opgeleverd:
2015
Type Project:
De wijk Nobelhorst in Almere beschikt sinds kort over een bijzonder pannenkoekenhuis. Behalve over een restaurant beschikt het door Michael Durgaram architecten ontworpen gebouw ook over veel speelruimte voor kinderen. De gevel is deels geïnspireerd op een kindertekening van een huis. Deze oervorm van een huis is duidelijk herkenbaar in het gebouw. De gevel is bekleed met verticaal geplaatste latten in verschillende natuurlijke tinten, die ‘at random’ geplaatst zijn om de uitstraling van het gebouw te versterken.

Het restaurant bevindt zich evenals een gelegenheid om binnen te spelen op de begane grond. Op de verdieping zijn een multifunctionele ruimte en nog een speelruimte ondergebracht. Buiten zijn een terras en een speeltuin aangelegd. De uitbater heeft zijn pannenkoekenhuis de toepasselijke naam Smullen en Spelen gegeven.

  • Categories:

    Conceptueel, Gerealiseerd

Click & Share the Love