act3Deze kleinschalige manege is bedoeld met de natuurgebonden sporten en recreatieaanbod in de stad uit te breiden en daarbij het landelijke groene karakter te handhaven en te versterken. Duurzaam bouwen is noodzakelijk in deze tijd. Zowel het gebouw en terreininrichting als de exploitatie van het geheel zal op duurzame milieuvriendelijke manier worden vormgegeven. Om zo min mogelijk grondoppervlak te gebruiken voor het gebouw wordt de beheerderwoning boven op de paardenschool geplaatst. Er is bewust gekozen voor een houtskelet constructie en strobalenbouw met leemafwerking. De dakoverstekken zorgen dat de kwetsbare leemwanden beschermd worden tegen regeninslag. Een houten gevelscherm, verschaft de nodige privacy in de beheerderwoning. Het houtenscherm zal in verloop van tijd begroeid worden met verschillende klimop planten.

Programma:         Duurzame Ponyclub 1200 m2
Ruimte:                  kantoor, beheerderwoning, schuur en stallen
Opdrachtgever:    Stichting Kakelbont
Locatie:                  Stadsdeelwesterpark, Amsterdam
Gestart :                 2010
Status:                    voorlopig ontwerp

act1 act2