prinsengracht, amsterdam

February 19, 2019 projecten

Programma:
Verbouwing verdiepingen

Opdrachtgever:
MVR vastgoed Amsterdam

Locatie:
Amsterdam

Opgeleverd:
2010

Type Project:
Ophogen van twee monumentale panden, 6 luxe appartemeten, totaal oppervlak 800m2.

Omschrijving
Cafe/restaurant 1900 is een initiatief van een aantal buurtbewoners in de linnaeusparkbuurt van de Watergraafsmeer. Het voormalig cafe de Rappetapper, is geheel gerenoveerd en uitgebreid tot restaurant en cafe. Het oppervlakte is vergroot, door een uitbreiding aan de achterzijde en een tussenvloer aan de brengen in de hoge ruimte van het cafe. De gevel is vernieuwd waardoor de terassen aan de gevelzijde beter bereikbaar zijn. De zonnige terassen zijn gelegen aan het prachtige plein met fontein. Grote inspanningen zijn verricht aan de gevel en plafond ten aanzien van de geluidbelasting naar de omgeving en bovenburen.