Bureau Arends Aruba – concept
arendsEen naar binnen gericht kantoorgebouw met een gesloten van karakter. Op de begane grond is het kantoor gesituëerd met daarboven drie cursuszalen. De patio dient als ontmoetingsplek, waar een vijver zorgt voor de nodige verkoeling van het binnengebied. Het binnen komend felle zonlicht wordt deels getemperd door een pergola.


Jongerencenttrum Gein – concept
jongHet gebouw staat als een paviljoen aan een plein, eigenwijs doorbreekt het de bestaande bebouwingslijn. Het gebouw biedt zowel buiten als binnen ruimte aan de jongeren, aan de buitenzijden onder het overstek de hang-out en patio, bij de entree. Binnen is de ruimte gegroepeerd rondom een ontmoetingplein. Deze ruimte krijgt via een daklantaarn op het dak met daglicht. De resterende ruimten dienen als geluidsbuffer om het overlast naar de woonomgeving te beperken.


Europan – prijsvraag
europan2The building volume is based on a universal grid of 14.4m by 7.2m and a floor-to- floor height of 3.6m. This way spaces can be created for offices, commercial services and housing. The building volume is placed on the site as a BOA, seeking the edges of the site. The BOA volume creates by its form three spaces, all with different charactaristics. Next to the justice building is a square, commercial services and the salvation army surround it. The middle space has a green character and opens up tot the residential areal. The third open space is located next to the school and the fitness building and has all kinds of sportive activity.The open space is connected with a east we st trail. In north south direction a pedestrian and cyclist route connects the city center and the residential area.Parking is possible/situated in a separate volume underneath the buildings and has a wooden deck above. Through the plan a grid off trees and water basins is placed.


Goody – prijsvraag
goodyIn tegenstelling tot de meeste buitenbergingen is Goody een compacte flexibele en efficiënte berging. Door zijn bijzondere vormgeving is Goody een aanvulling in elke voor- of achtertuin en op elk dakterras. Dit unieke uit elementen bestaande systeem is makkelijk te monteren, uitbreidbaar en multifunctioneel. Naast het bergen van fietsen, tuingereedschap, speelgoed en andere spullen is Goody tevens geschikt als speeltoestel voor kinderen en als meubel waarop u zomers van de zon kunt genieten.
Goody bestaat uit twee eindelementen en, al naar gelang de behoefte, een of meer tussenelementen. Alle tussenelementen zijn zelfstandig te openen en afsluitbaar waardoor het mogelijk is om een Goody met meerdere gebruikers te delen. Door de afmetingen en vormgeving van de elementen is de Goody gemakkelijk toegankelijk en kan de bergruimte optimaal worden benut. Kortom Goody een geschenk voor uw tuin!

Eervolle vermelding, mei 2002
In samenwerking met ir. Roosmarie Carree en ir. Sebastiaan Kaal


Park Enschede – prijsvraag
parkEen park als monument Voor de 23 gevallen slachtoffers Omsloten door een bomenrij Het oppervlak opgedeeld in 23 plateaus elk plateau met andere begroeiing Een mozaiëk aan kleuren De plateaus elk weer verdraaid Waardoor er verschillende Hellingsvlakken ontstaan Elke hoek verschillend van elkaar De plateaus onderling verbonden met 23 trappen. Elk deel afzonderlijk en tegelijkertijd onderdeel van het geheel Als tastbaar element Opgenomen in het park de oude fundering van de opslagplaats de plek van de explosie een plek voor ontmoeting stilte en bezinning voor een terugblik en om verder te gaan.


Plein Drachten – prijsvraag
drachtenDe aanwezigheid van de bewoners heeft een kontinue verandering teweeg gebracht in het landschap. Eerst ontstond er land door ophoging, bedijking en bemaling. Later verzakte en verdween het land als gevolg van ontginning en afgraving. Het plan herinnert aan het weghalen(-) en ophogen(+) van de grond t.o.v. het waterpeil.

De terp als historisch landschappelijk element, wordt verplaats naar het hart van de stad. (landart) De ‘terp’ is een verlengstuk van het museum. De vroeger voortuin van het museumgebouw wordt de voortuin van de stad. De kunstmatige ophoging maakt de grens tussen Zuid en Noord-Drachten voelbaar, de plek waar het centrum zich ontwikkeld. De terp op deze centrale ligging in de stad dient als culture drager voor diverse festiviteiten.
Het plein wordt omsloten door een betonnen afsluitband.Deze band voorziet het plein van verlichting, electriciteit, zitplekken en een fietsenstalling. Waar de band naar binnen uitwijkt ontstaan zithavens. Deze plekken bevinden zich nabij de museum-ingang. Bij de bibliotheek zijn inkepingen in de band gemaakt zodat hier fietsen kunnen staan. Het pad over het plein benadrukt de historische as van Noord- en Zuid Drachten. Het vormt een drempel naar en van de brede winkelstraat. Op het hoogste punt van het plein is een oase waarin de lavendelheide bloeit. Deze speelt een rol bij het ontstaan van ophogingen in het moeras.

Eervolle vermelding, mei 1996
In samenwerking met ir. Helene van Dooremolen


Rondeel Den Boch – prijsvraag
rodDe gemeente Den Bosch krijgt het winnende ontwerp aangeboden met het verzoek om dit ook echt uit te laten voeren. ,,Het winnende ontwerp van vorig jaar, een Moerasbrug, komt er echt. De brug wordt gebouwd in de Groote Wielen“, zegt Brugman van het BAI.
“Of het winnende ontwerp van dit jaar er ook echt komt, hangt natuurlijk af van de uitvoerbaarheid en de kosten. De beslissing is aan de gemeente Den Bosch, maar we vinden het natuurlijk prachtig als het zou lukken.“

De ingezonden ontwerpen voor de wedstrijd zijn al te zien in de gemeentelijk expositieruimte Stad in de Etalage in de Guardianenhof.


Villa Singer (Wall house) – concept
“The wall itself is the most present condition possible. Life has to do with walls: we’re continuously going in and out, back and forth and through them, a wall is the quickest, thinnest, the thing we’re always transgressing and I see it as the present”
Architect John Heyduk

singerWanden zijn een belangrijke inspiratiebron geweest voor dit ontwerp. Deze begeleiden, beschermen, begrenzen en geeft richting. Het terrein van 1600 m2 in de woonwijk Jan Thiel,met een prachtig uitzicht op de Caracasbaai, wordt opgedeeld door 4 wanden.
Het dak staat weer los van de onderliggende constructie en zorgt dat de warmte tussen de twee daken wordt afgevoerd. De klimatologische omstandigheden worden in dit ontwerp ten volle benut. Het dubbeldak staat los van de onderliggende ruimten en biedt bescherming tegen de felle zon. De warmte tussen de daken wordt door de constant aanwezige wind afgevoerd. Hierdoor blijven de ruimte onder het dak koel. Binnen en buitenruimte vloeien in elkaar over.